Återställning av lägenhet

Att återställa lägenheten innebär att du, förutom flyttstädning, ska återställa det som du eventuellt har ändrat eller skadat i lägenheten under tiden du bott i den. Om lägenheten inte är återställd på ett godtagbart sätt riskerar du att få betala för kostnaden som uppstår när arbetet behöver göras om. 

 

Du ska återställa det som har ändrats i lägenheten, till exempel om du har målat en fondvägg i en avvikande färg eller tagit bort en dörr. Tänk på att all utrustning som fanns i lägenheten när du flyttade in ska lämnas kvar såsom gardinbeslag, hatthylla, brandvarnare och alla vitvaror.

 

Tavelkrokar, spikar, skruvar, pluggar och liknande ska tas bort från väggar och tak. Hålen, stora som små (ej små spikhål) ska spacklas igen och sedan målas över med rätt färg. Observera att det bara är själva hålet (inte väggen runt om hålet) som ska återställas och att färgen ska vara samma som väggens nuvarande färg. Gör lagningen så liten som möjligt så ser det snyggast ut för nästa person som ska flytta in. Glöm inte att skydda golvet.

Har du orsakat många hål i väggen bör hela väggen återställas. Ta kontakt med ansvarig fastighetsskötare om du är osäker.

   

Om du har satt in egna maskiner som diskmaskin, tvättmaskin eller torktumlare måste du ta hjälp av en behörig VVS-installatör för att koppla ur din maskin. Du måste också sätta tillbaka underskåp i köket, montera täckbricka på vattenutkast och plombera eventuella vattenlås. 

      

Om det finns kranar som droppar eller läcker, gör du en serviceanmälan på Mina sidor. Glöm inte att göra anmälan innan du flyttar.

  

Saknar lägenheten brandvarnare ska du anmäla det genom att göra en serviceanmälan på Mina sidor. Glöm inte att göra anmälan innan du flyttar.

   

Det är viktigt att lämna lägenheten ren och snygg åt nästa som ska flytta in. Följ vår checklista för att säkerställa att du inte missar något.